DZ “Kostanje”

Dječji zbor “Kostanje” postoji od 2009.g. kao dio HKUD-a “Kostanje”.
Osnovni cilj zbora je okupljanje djece osnovnoškolskog uzrasta i njihova socijalizacija kroz druženje i pjesmu. Družeći se sa vršnjacima iz raznih dijelova naše domovine, djeca se uče poštivanju i uvažavanju različitih ljudi i krajeva. U zboru trenutno pjeva 40-ak djece iz Kostanja, Podgrađa i Tugara koje su vodili Jovica Škaro,  profesorica glazbene kulture Mia Šimić-Buljević, a sada ga vodi Petra Antičević Jurišić.

Rad zbora potpomažu, osim članova i njihovih roditelja, grad Omiš i ostali donatori i sponzori. I za njih ćemo naći mjesto na ovim stranicama.

Zbor je bio redoviti učesnik festivala “Mali Split” koji se svake godine održava u Splitu na Prokurativama. Također. zbor je nastupao na godišnjoj smotri dječih zborova – pod nazivom: “Hrvatski dječji festival” – koja se svake godine održava u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. Također, naš dječji zbor je nastupao i na festivalu “Dječji dani” u Kraljevici, te brojnim drugim pozornicama diljem Dalmacije i RH.

Dječji zbor redovito pjeva svete mise u Kostanju i Tugarama. 

Sudionik je i organizator niza humanitarnih akcija i koncerata od kojih valja izdvojiti; “Mrva dobrote”, “Mrva ljubavi” itd.

U postupku smo prikupljanja arhivske građe, uz pomoć koje ćemo pokušati što detaljnije i točnije predstaviti rad zbora i HKUD-a “Kostanje”.

 

Leave a Reply