Božićni koncert u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Podgrađu – 27.12.2014.g.

IMG_6934

U najistočnijem mjestu drevne poljičke republike – Podgrađu, u prekrasnom ambijentu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, održan je, drugu godinu zaredom – božićni koncert.
Prošle godine na koncertu su nastupili zbor župe UBD Marije iz Podgrađa i dječji zbor “Kostanje”, a ove su – osim njih – nastupili klapa “Pasika” i učenici OGŠ “Lovre pl. Matačić” iz Omiša.
Crkva je bila puna naših Kostanjaca i Pograjaca, koji su mogli uživati u koncertu, za koji se nadamo da će postati tradicionalan.

IMG_7005

Zbor župe UBD Marije iz Podgrađa izveo je tradicionalne božićne pjesme “Dvorani neba” i “Zdravo budi mladi kralju” i za to dobio dugotrajan pljesak publike. Zajedno sa dječjim zborom “Kostanje”, otpjevali su i pjesmu “Radujte se narodi”.

IMG_7015

Klapa “Pasika”, koja je u prosincu imala nastupe gotovo svaki drugi dan, odvojila je vrijeme i za ovaj nastup. Izveli su dvije pjesme: “Oče naš” i “U se vrime godišta”. Njihovu izvedbu okupljeni su ispratili gromoglasnim pljeskom. Njima je ovo bio prvi put da nastupaju u crkvi u Podgrađu izvan vjerskih obreda.

IMG_7029

Dječji zbor “Kostanje”, u kojem pjevaju djeca iz Kostanja i Podgrađa, otpjevao je pjesme “Zvončići” i “Tiha noć”, a Marina Mandalinić je, zajedno sa zborom, otpjevala “Milost”.
Na kraju programa, učenici OGŠ “Lovro pl. Matačić” iz Omiša, sve redom djeca iz Podgrađa i Kostanja – odsvirali su po jednu melodiju i pokazali svoj talent.

IMG_7082

Na kraju koncerta, predsjednik HKUD-a “Kostanje” – Valentino Goleš, dodjelio je zahvalnicu don Ivanu Vrdoljaku – župniku Podgrađa. Zahvalnicu je dobio za pomoć u realizaciji “Poljičkog sila 2014.g.”.
Nakon koncerta počastili smo se malim domjenkom.

Slike pogledajte u galeriji.

Comments are closed.