Braniteljska predstava: “Kako smo branili Vukovar i Hrvatsku” i predstavljanje knjiga D. Plavšića i D. Markuša – Kostanje, 06.11.2016.

U poplavi neistine i iskrivljene stvarnosti, posegli smo za jedinim rješenjem – istinitim i iskrenim svjedočanstvom o ljubavi prema svom narodu i svojoj Domovini.
Damir Markuš i Damir Plavšić, autori ove – prve braniteljske predstave, približili su nam istinu o ljudim koji su branili Vukovar, ljudima koji su svoje tijelo i dušu uklesali u krvlju i suzama izvojevanu slobodu.

36-2Žrtva Vukovara, njegovih stanovnika i branitelja, jedna je od temeljnih činjenica – nažalost slabo poznata, pogotovo mlađim generacijama. Stoga, potreba za isticanjem istine o Domovinskom ratu u cijelosti, nikad nije bila veća.
Vjera i zajedništvo održali su nas u stvaranju Lijepe Naše – a trebaju nam i danas.
Autori su nam predstavili i svoje nove knjige: “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca – D. Markuša, i “Bitka za Vukovar” D. Plavšića.
Otvoreno, riječima razumljivim i najmađima, ova dvojica običnih ljudi – heroja, ispričali su nam svoju, intimnu, priču… priču koja zaustavlja dah, tjera suze na oči, priču o običnim ljudima koji su branili svoje… priču o borbi koja, nažalost, još uvijek traje.
Naša djeca su je trebala čuti. I mi stariji – također…. i trebat će je čuti još koji put.

7-2Imali smo priliku pogledati i malu izložbu ratnih fotografija nastalih za vrijeme obrane grada Vukovara,
U glazbenom dijelu programa nastupili su:
dječji zbor “Kostanje”
ženska klapa “Konistra”
i klapa “Pasika”.

20Tekstove su čitali Damir Plavšić i don Špiro Čikeš. Predstavu je snimao meštar Borko Gunjača.
Organizaciju potpisuje HKUD “Kostanje” – uz pomoć klape “Pasika”.
Nadamo se da smo svojim nastupom pomogli da se istina čuje.
Veliko hvala Damiru Markušu i Damiru Plavšiću!

Galerija

Comments are closed.