UPOZNAVANJE S NOVOM VODITELJICOM – PREZENTACIJA RADA I UPISI ! ! !

HKUD plakat print version

 Iznimna nam je čast i zadovoljstvo predstaviti novog voditelja, bolje rečeno, voditeljicu, glazbenih sekcija našeg malog društva.

miaTo je profesorica glazbene kulture, gospođa  Mia Šimić-Buljević.

Profesorica Šimić-Buljević završila je Glazbenu školu Josip Hatze u Splitu, te Umjetničku  akademiju u Splitu kod mentorice mr.cs. Vedrane Milin Ćurin, na temu “Utjecaj glazbe na razvoj djeteta”. Radi se o profesorici koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom i mladeži, kao i odraslima. Kao reference, spomenit ćemo neke od njenih projekata.

Od šesnaeste godine radi kao plesni koreograf ritmičkog plesa za mlade u sklopu KUD a “Dalmacija” Dugi Rat.1992 osniva svoj plesni klub “Afrodita”, u sklopu  kojeg je djelovalo gotovo 1000  djece raznih uzrasta, u 20 godina djelovanja. Okupila je i vodila novu generaciju omiške ženske klape “Smilje” – sa kojom je nastupila na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Također je okupila i vodila žensku klapu “Gušt”.Vodila je i klapu “Balatura” iz Kučina, te žensku klapu “Kučinke”. Vodila je i školski zbor i orkestar omiške srednje škole. Radi kao profesor glazbene kulture, te redovito održava satove solfeggia, te klavira i gitare. Njeni učenici ostvaruju iznimne rezultate kao najbolji učenici u generaciji; npr. Petra Lelas i Josipa Sladoljev  kao predskolci bile su njene učenice, i medju najboljim klaviristicama generacije, a danas su mlade profesorice glasovira. Završila je i Seminar za plesne koreografe ( Split, Udruga Hram, 2009 ), kao i Seminar za klapske voditelje ( Brač 2010 ).

Profesorica Šimić-Buljević voditi će više glazbenih sekcija u našem HKUD-u.

Vaš HKUD “Kostanje”

Comments are closed.